Archive for the ‘Zajímavosti’ Category

Kurz bezpečné jízdy – pro jednotlivce i celé firmy!

Monday, March 11th, 2013

Kurz bezpečné jízdy – pro jednotlivce i celé firmy!

Sebezdokonalování je přirozeným projevem člověka. Zpravidla každý z nás chce být lepší a lepší. Žádný učený z nebe nespadl, proto je potřeba se různými způsoby a neustále vzdělávat. A co takhle se zdokonalit v řízení?

Kurz bezpečné jízdy je jednodenní kurz určený jak pro jednotlivce, tak i pro skupiny lidí, například celé firmy. Druhou možnost využívají například majitelé taxislužeb, přepravních společností a podobně. Především lidé, kteří se řízením živí, by tento kurz měli absolvovat bezpodmínečně.

I řidiči autobusu velmi rádi absolvují kurzy bezpečné jízdy, jelikož na nich každý den a každou pracovní hodinu závisí životy stovky lidí.  Využít tyto služby může však kdokoliv. Bezpečná jízda totiž platí opravdu pro každého.

Vyberte si pro Vás nejbližší kurz jízdy a poté se přihlaste na nějaký z vypsaných termínů. Kurzy probíhají po celý rok, takže se můžete přihlásit prakticky kdykoliv.  Pamatujte, že na absolvování výuky není nikdy pozdě. Ať už řídíte desítky let nebo jste teprve nováčkem, vždy je tu pro Vás možnost naučit se něco nového a především užitečného.

Zkušenost, kterou Vám kurz bezpečné jízdy je k nezaplacení a bude se Vám hodit na celý život. Poznatky, které získáte během intenzivní výuky, se Vám vryjí do paměti, a když bude potřeba, mohou Vám zachránit život. Většina automobilových nehod je způsobena nesprávnou či pomalou reakcí.

Škola smyku Praha

Thursday, February 7th, 2013

Škola smyku Praha

Škola smyku

Škola smyku

Dostali jste právě řidičský průkaz nebo ho již vlastníte řádku let, ale pořád se necítíte zcela jisti v kramflecích? Tak čtěte pozorně! Dalším krokem k bezpečné jízdě je totiž škola smyku, ve které se naučíte, jak zvládat nebezpečné situace za volantem s klidnou hlavou a jak čelit ztíženým podmínkám na silnici.

Škola smyku Praha – Pražáci pozor!

Pokud si zadáte do vyhledávače slovní spojení škola smyku Praha, zjistíte, že však žádnou vybavenou školu nenajdete. I když by se našla vhodná místa pro trénink a výuku, bohužel se zatím nenašel nikdo, kdo by vhodnou školu smyku provozoval. Nejbližší možná a velmi kvalitní volba je však škola smyku Příbram, kam se dostanete z Prahy za pouhé desítky minut.

Krizová situace vás může potkat kdykoliv a kdekoliv

Ptáte se jak zvládnout krizové situace na silnici, obzvláště při zhoršených klimatických podmínkách? I když řídíte spoustu let a máte plno zkušeností, přestaňte si myslet, že zrovna Vás nic nemůže překvapit ani ohrozit. Raději přijměte radu od odborníků a investujte do kurzu, kde se naučíte, jak neočekávané situace a problémy na silnici zvládnout. Škola smyku Praha je totiž investicí, která se opravdu vyplatí a může Vám v budoucnu i zachránit život.

Pokud se ocitnete v krizové situaci, váš život zachrání jedině správné a pohotové reakce. A právě tyto reakce vás naučí instruktoři během školy smyku. Celý kurz je jednodenní, nemusíte se tedy strachovat nad ztrátou času. Jeden den volna za cenu těchto zkušeností opravdu stojí.

Teoretické poznatky a praxe k nezaplacení

Během intenzivního školení bezpečné jízdy se naučíte důkladnou teorii i praxi. Naučíte se porozumět vozidlu v extrémních podmínkách a při různých situacích a následně tyto situace i správně zvládnout. Ideální je zúčastnit se kurzu se svým vlastním vozidlem, abyste se naučili, jak se chová v extrémních situacích právě vaše auto, kterým běžně jezdíte.

Škola smyku je výborným dárkem. Pokud hledáte dárek, který je originální, zábavný a navíc velice užitečný, sáhněte po certifikátu právě na kurz školy smyku. Jednoduše objednáte poukaz na školu smyku, který vám doručí rovnou zabalený v dárkovém balení. Termín si obdarovaný vybere sám, nebojte se, že byste se s datem netrefili a dárek tak ztratil smysl.

Po absolvování kurzu získáte certifikát, díky kterému navíc obdržíte 10% z pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a také 10% slevu z havarijního pojištění u ČPP.

Kurz jízdy OSTRAVA

Sunday, February 19th, 2012
Škola smyku Ostrava

Škola smyku Ostrava

Jak vypadá školy smyku Ostrava?

Na ploše více jak dvaceti tisíc metrů čtverečních najdete řadu výukových ploch, které simulují různé povrchy vozovek a různé dopravní situace. Škola smyku Ostrava disponuje polygonem který je rozdělen do pěti sektorů, přímá kluzná plocha, kruhová kluzná plocha, střední sklápěná plocha, aquaplaningová vana a zpevněná plocha. Samotná výuka se skládá z teoretické a praktické části.

Teorie

Teoretickou část tvoří čtyři body které se postupně rozebírají v bloku tří hodin. Konkrétně jsou to body teorie řízení a zásad bezpečné a defenzivní jízdy, výuka nejčastějších příčin dopravních nehod a jejich předcházení, výuka důsledků protiprávního jednání řidičů motorových vozidel a výuka prevence a řešení mimořádných událostí v provozu na pozemní komunikaci.

Praxe

Škola smyku Ostrava nabízí školení pro držitele různých řidičských oprávnění (AM, A a podskupina A1 | B, C, D, B1, C1 a D1 | T). Více jak 80% tvoří kurz bezpečné jízdy pro majitele řidičského průkazu skupiny B. To se skládá ze čtyř částí, chování v provozu, zvláštní jízdní úkony, nouzové brzdění na rovině a nouzové brzdění v zatáčce. Praktická část je zhruba 3,5 hodiny.

Škola smyku jako dárek

Určitě se shodneme na tom, že škola smyku, nejen ta ostravská, je velice praktická a zkušenosti nasbírané na tomto kurzu mohou jednou zachránit životy. Darujte školu smyku někomu z vašich blízkých nebo známých. Všichni jistě ocení originální a netradiční dárek.

Škola smyku od Esennce

Zážitková agentura Esennce mimo jiné nabízí i školy smyku po celé republice. Tento kurz zde můžete koupit formou dárkového certifikátu s originálním věnováním. Firma Esennce je zákazníky prověřená agentura na zážitky. Objednejte si školu smyku a udělejte tak něco pro svoji bezpečnost za volantem. Nám nezbývá než popřát mnoho bezpečných kilometrů na silnici.

Školení bezpečné jízdy

Saturday, November 12th, 2011
Škola bezpečné jízdy od firmy Esennce

Škola bezpečné jízdy od firmy Esennce

Školení bezpečné jízdy

Možná si i vy říkáte, že se vám na silnicích nemůže nic stát, že jezdíte s rozumem a podle předpisů.

Žádný řidič se však za svou kariéru nevyhne rizikovým a krizovým situacím, které na silnicích nastávají častěji, než by se mohlo zdát. Jak se proti tomu bránit? Samozřejmě prevencí, jako vždy. Výbornou věcí v tomto ohledu je školení bezpečné jízdy.

 

Co vás školení naučí

Kurz školení bezpečné jízdy by vás měl naučit tyto situace zvládat a hlavně předvídat – říká se tomu defenzivní způsob jízdy. Naučí vás předpovídat možné chyby ostatních řidičů ale hlavně zvládat smyk a v neposlední řadě umění přizpůsobit styl jízdy vozovce. Vždy je co zlepšovat, a pokud vám záleží na vašem zdraví či na zdraví vašich blízkých, určitě stojí za to do školení bezpečné jízdy investovat, zvláště, když jde celkem o levnou záležitost. Navíc, pokud jde o zdraví, šetřit se nevyplatí.Školení bezpečné jízdy sestává nejen z praktické části, což jsou hlavně školení smyku na různých površích, v zatáčkách a v kopcích, ale také z teoretické části, která se vyučuje taktéž ve stejném areálu a ve kterém se naučíte teoretické základy bezpečné jízdy, které pak uplatníte nejen na školícím okruhu, ale i v běžném životě a na silnicích. Školení bezpečné jízdy není jen nástrojem pro předcházení dopravním nehodám, je ale také zábavné a navíc si díky jeho absolvování můžete zajistit odečet bodů, které jste získali za dopravní přestupky.

Kde školení objednat

Možná si říkáte, kde takové školení koupit, jak se na něj dostat. Nejjednodušší bude navštívit webové stránky agentury Esennce – zážitky jako dárek, kde si školení bezpečné jízdy můžete koupit, případně darovat svým blízkým v podobě dárkového kuponu. Nemusíte se přitom ničeho obávat, Esencce je ve svém oboru zaběhlá firma, což dokládá také spousta ocenění a certifikátů, stejně tak jako mnoho spokojených zákazníků.

Kurz PRAHA

Saturday, November 12th, 2011
Kurz bezpečné jízdy Praha

Kurz bezpečné jízdy Praha

Kurz bezpečné jízdy Praha

Velmi často vyhledávaným pojmem na internetu je kurz bezpečné jízdy v Praze. K nelibosti řidičů však naše hlavní město žádnou takovou možnost nenabízí. Přitom profesionální a moderní polygon by si řidiči v Praze i jejím okolí rozhodně zasloužili. Přestože po výcvikovém areálu spousta řidičů už dlouho marně volá, zatím není žádný v plánu.

Ideální prostory

Praha disponuje hned několika vhodnými prostory, kde by potenciální školící centrum mohlo vyrůst. Jedná se o Kbely, a dále následuje Letná, Letňany nebo Strahov. A proč by měl být polygon vybudován například v Kbelích? V této pražské městské části se totiž nachází letiště – a takto rozlehlý areál je jako cvičná plocha vskutku ideální.

Rovněž městská část Letňany poskytuje, podobně jako Kbely, strategicky výhodné postavení. V Letňanech by si kvalitní polygon také brzy našel své zájemce o kurz bezpečné jízdy. V Letné lze najít vhodné prostory pro cvičiště v podobě dvou stadionů a ideálně by se hodila také rozsáhlá plocha stadionu na Strahově.

Špičkový areál

Možnost absolvovat kurz bezpečné jízdy v Praze by jistě přivítala spousta řidičů, ať již z hlavního města nebo blízkého okolí. Ale kdo ví, třeba se brzy najde provozovatel, který moderní a profesionální polygon v Praze opravdu vybuduje. Špičkový areál by mohl disponovat jak teoretickými učebnami s nejmodernější projekční technikou, tak i kvalitním povrchem pro praktickou část kurzu bezpečné jízdy.

Dále by mohl mít potenciální areál k dispozici vynikající výcvikovou plochu s asfaltovým povrchem, vybudována by mohla být i aquaplanningová vana či speciální plocha s nezpevněným povrchem. Skvělý zážitek by pak nabízela možnost výhledu na asfaltový okruh, například z terasy nebo z přilehlé budovy (přes prosklenou plochu).

Kurz BRNO

Saturday, November 12th, 2011

Kurz bezpečné jízdy Brno

Váháte nad dárkem pro své blízké? Sháníte pro ně něco originálního, ale zároveň užitečného? Pokud řídí automobil, můžete jim objednat kurz bezpečné jízdy. Stejným kurzem však můžete projít i vy sami. Každý člen vaší rodiny, který denně usedá za volant, takový zážitek, plný vzrušení a adrenalinu, určitě přivítá, a současně velmi ocení.

Plánovaná stavba areálu

Pokud vyjmenujeme všechny lokality v České republice, v nichž je možné absolvovat kurz bezpečné jízdy, Brno či Praha mezi nimi nejsou. Přitom je mezi řidiči jak z hlavního města, tak i z jihomoravské metropole o kurzy bezpečné jízdy velký zájem.

Sice po nich existuje značná poptávka, ale zatím kontakty na jejich provozovatele v Brně či Praze na internetu najít nelze. Je-li řeč o Brně, snad pro tamní šoféry svítá jistá naděje! Hovoří se totiž o plánech na vybudování moderního polygonu ve známém areálu brněnského motodromu.

Zkušení závodní jezdci

Populární Masarykův okruh v Brně se pro pořádání kurzu bezpečné jízdy hodí přímo ideálně. Poskytuje totiž kompletní zázemí i tratě, ale disponuje také školícími místnostmi. Navíc by bylo skvělé využít praktických dovedností, odborných znalostí i perfektního řidičského umění zkušených závodních jezdců z brněnského motodromu. Roli instruktorů by jistě zvládli na jedničku.

Zatím se ve zdejším areálu každoročně vyučuje jízda na motocyklu, a nezbývá než věřit, že kurzy bezpečné jízdy pro řidiče osobních aut budou v těchto místech také fungovat. Řidiči ze samotného Brna i celého Jihomoravského kraje by takovou možnost zcela určitě přivítali.

Jiné lokality

Teprve v budoucnosti se ukáže, zda bude možné absolvovat kurz bezpečné jízdy v areálu populárního Masarykova okruhu. Zatím je možné využívat už existujících (nejbližších) výcvikových center, například v Jihlavě na Vysočině nebo v Ostravě na severu Moravy.